2014

Bilancia za rok 2014 - Trenčín 17. Decembra

Áno, tak trochu slávnostne sa niesla reč predsedu klubu Milana Kováča, pretože dosiahnuté športové výsledky 7 rokov "starého" klubu, boli úspešné. Členská základňa sa rozrástla na viac ako 70 členov, čo VK KOFI radí medzi najpočetnejšie na Slovensku. A nielen členskou základňou, ale aj dosiahnutými výsledkami v roku 2014. Spolu členovia klubu vystúpili na 28 športových akciách. Klub súťažil v Extralige mužov /3.M./, 1.lige dve družstvá / 4.M. a 7.M./, 1.lige žiakov /6.M./, 1.liga mladších žiakov /1.M.už po tretí rok za sebou nenašli premožiteľa!/, BABY BARBELL liga na ZŠ v Kubrej, účasť na MSR jednotlivcov vo všetkých vekových kategóriách a dokonca aj veteránov, účasť na MČR, účasť na ME veteránov 5.M. pán Miček, UMS Milan Kováč 4.M.,účasť detí v Rakúsku tri krát, a mnohé ďalšie výsledky, ktoré sú podrobné aj s fotodokumentáciou na našej webovej stránke. O túto sa vzorne do nedávna starala pani Magda Žejdlíková a teraz sa o ňu rovnako vzorne stará pán Matej Polák.

Veľmi nás teší, ako zdôraznil pán predseda založenie nového vzpieračského klubu Pauls gym Trenčín pod vedením Pavla Svrčka, ktorý sa úspešne rozvíja smerom budovania základov techniky vzpierania v ľadovom hokeji a v športoch vôbec. Pôsobí v krásnych priestoroch pod hotelom Magnus. V ďalšom predseda oboznámil prítomných so športovými a spoločenskými plánmi v budúcom roku. Okrem tohto ročných súťaží družstiev sa VK KOFI prihlásilo aj do súťaže medzinárodnej TEAM LIGY v Rakúsku.

V závere predseda poďakoval všetkým členom prítomným aj neprítomným, početnej skupine priaznivcov klubu za prácu v prospech VK KOFI Trenčín a poprial všetkým pokojné vianočné sviatky a šťastlivý Nový rok 2015.

Galéria:

 


 

 

Vianočný turnaj Baby Barbell - Trenčín 16. Decembra

16.12. sa uskutočnil Vianočný turnaj detí BABY BARBELL krúžku pri ZŠ Kubranská cesta,zimnom štvorboji. Jeho účasť bola ochudobnená o choré deti /4/, prajeme skoré uzdravenie! Tí čo sa zúčastnili, bojovali a prekonali svoje rekordy, za čo dostali od trénera Pavla Svrčka sladkú odmenu V Zimnom štvorboji sme zvolili iné hodnotenie ako v letnom detskom štvorboji. Nutné je povedať, že deti hádzali medicinbal v sede 2kg ročníky narodenia 2005 2006. 2002- 3kg a dvojskok.

Výsledky tu.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Gitty City - 13. Decembra, Stoeckerau, Rakúsko

V závere roka naše družstvo žien v zložení Zuzana Svrčková, Katarína Králiková, Ivana Horná, Bohuslava Sopková a Dominika Srnáková zvíťazilo v Stoeckerau nad domácimi pretekárkami tesne o 0,9 Sinclairového bodu. Dvojstretnutie sa uskutočnilo v rámci majstrovstva domáceho klubu. Spolu sa zúčastnilo preteku 14 žien. Za mohutnej podpory domáceho publika prebiehal boj až do posledného pokusu. V jednotlivcoch zvíťazila naša Katarína Králiková 198 Sinclairových bodov, keď za sebou nechala dve domáce pretekárky. Štvrtá tesne v novom osobnom rekorde naša Ivana Horná, len o 0,5 bodu za treťou domácou pretekárkou , na piatom mieste skončila Zuzana Svrčková. Ako nováčik nastúpila za naše družstvo Bohuslava Sopková , keď so šiestimi platnými pokusni vybojovala pre naše družstvo cenné body. Dominika Srnáková nesklamala a po dlhšom výpadku z tréningu pre zranenie opäť naznačila, že je na najlepšej ceste sa zlepšovať.

Chcem poďakovať našim pretekárkam za vzornú reprezentáciu a víťazstvo! Popriať im veselé Vianoce a šťastlivý budúci rok, hlavne zdravie a chuť do tréningu!

Výsledky tu.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Akademické majstrovstvá sveta - 7. Decembra, Chiang Mai, Thajsko

Milan Kováč ml. nás reprezentoval v ďalekom Thajsku na Majstrovstvách sveta vysokoškolákov obsadila pekné 4. miesto s výkonom 129kg/154kg! Gratulujeme!

 


 

 

Finále ligy mladších žiakov - Trenčín 29. Novembra

Mladší žiaci VK KOFI Trenčín po tretí krát /2012,2013,2014/ Majstri Slovenska !!! V novom osobnom rekorde družstiev zvíťazili aj vo Finále 2014. V tomto ligovom ročníku ako favoriti splnili plán a vybojovali tri víťazstvá! Zásluhu na tom majú pretekári ZŠ Kubranská, členovia krúžku BABY BARBELL, Pavol Puna, Sebastian Cabala, Samuel Brlej a Viktória Motlová, keď si prekonali svoje osobné rekordy a aj v technike prevedenia sa výrazne zlepšili.Za to patrí vďaka trénerom Palovi Svrčkovi a Zuzane Svrčkovej!

Výsledky tu.

V druhej časti sobotného popoludnia sa uskutočnil Memorial Šimoničove deti za účasti 21 deti z Rakúska, Česka a Slovenska. Títo pretekali podľa ročníkov narodenia 2005, 2006, 2007 a najmladšia Linda Svrčková 2010 sa v štartovom poli nestratila ! Ceny a poháre najlepším venoval starosta Vysokej pri Morave pán Dušan Dvoran, kde sa narodil aj náš prvý slovenský, historicky potvrdený vzpierač, účastník ME, MS pán Ján Šimonič /1877-1936/. Toto úspešné podujatie sa uskutočnilo v priestoroch vynovenej telocvične Základnej školy v Kubrej, za čo patrí vďaka pani riaditeľke Mgr. Kákošovej .

Galéria zo súťaže:

 


 

 

1.Medzinárodný turnaj Modling Cup - Modling, Rakúsko 15. Novembra

Družstvo VK KOFI na ďalšej medzinárodnej súťaži znovu víťazne. Tentokrát sa v boji o pohár mesta Modling zapojili: Štefan Elek, Jozef Pšenák, Filip Štulajter, Milan Kováč, Adam Masnica a Pavol Svrček. Štefan dosiahol nové osobné rekordy v nadhode a dvojboji, ked prekonal 90kg trhom a 133kg nadhodom.
Jozef Pšenák v poslednej chvíli zabojoval trhom 100kg a nadhodom 125kg.
Posledný pokus o osobný rekord, 130kg, bol žiaľ neúspešný ale treba oceniť snahu a odvahu!
Filip Štulajter bol takisto v súboji s osobným rekordom neúspešný, keď sa dvakrát pokúsil o 140kg nadhodom.
O prvenstvo bojovali Adam, Milan a Pavol, keď už medzinárodná konkurencia nemohla.
Po krásnom súboji všetkých troch zúčastnených si cenu najlepšieho vzpierača súťaže nakoniec vyzdvíhal Pavol Svrček výsledkom 130/150/280 a Milana Kováča predbehol len o telesnú hmotnosť.


Výsledky tu.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Finále ligy - Hlohovec 25. Októbra

Dva tímy klubu VK KOFI nastúpili v poslednom boji o umiestnenie v 1. lige. Tím KTN B sa umiestnil na celkovom 4 a tím KTN C sa umiestnil na peknom 5. mieste. Vďaka patrí Pavlovi Svrčkovi za couchovanie na súťaži a všetkým ostatným za vzornú reprezentáciu klubu.

Výsledky tu.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Velká cena Ostravy - Česká Republika, Ostrava 18. Októbra

Ďakujem našim ženám za vzornú reprezentáciu. V celkovom poradí sa najlepšie umiestnila na 6.mieste Katarína Králiková , na 9. mieste Zuzana Svrčková a 13.miesto vybojovala Ivana Horná. Za Slovensko reprezentovala Terézia Sasaráková, keď vybojovala krásne 2.miesto.
Celkové výsledky tu. Výsledky družstiev tu.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Finále Rakúskej ligy detí - Rakúsko, Moedling 12. Októbra

Dňa 12.10.2014 sa konalo Finále Rakúskej ligy detí do 9 rokov, do 11 rokov a do 13 rokov, v malebnom slnkom zaliatom mestečku pri Viedni Moedlingu. Našej šestici toto prostredie svedčilo, veď každý z nich si vytvoril najmenej jeden a niektorí aj 5 osobných rekordov. Atletický viacboj sa skladal so šprintu na 30 metrov, trojskoku znožmo a hodu guľou vzad / do 9 rokov mali 1kg, starší 2kg. Vzpieralo sa na výkon a na krásu, čo bolo hodnotené bodmi od 1 do 5. Do 9 rokov nás reprezentovali Oleg Nagy ktorý zvíťazil a vybojoval krásny pohár a diplom. V tej istej kategórii chlapcov vybojoval tretie miesto nováčik v tíme Jakub Husárik. V tej istej kategórii dievčat nás reprezentovala Laura Svrčková, ktorá vo vzpieračskej časti suverénne zvíťazila a bola vyhlásená za najtechnickejšieho pretekára celej súťaže. V atletickej časti trochu stratila a obsadila druhé miesto.

V kategórii chlapcov do 13 rokov suverénne zvíťazil náš pretekár Sebastian Cabala za čo dostal Víťazný pohár. Na štvrtom mieste bojoval Samuel Brlej. V kategórii dievčat nás reprezentovala Viktória Motlová, ktorá obsadila krásne druhé miesto. Poďakovanie patrí trénerovi Palovi Svrčkovi, že dobre pripravil pretekárov na medzinárodné preteky. Ďalej poďakovanie patrí aj rodine Husárikovcov, ktorý previezli nezištne deti do Moedlingu a späť. Usporiadateľ, hoci naši pretekári obsadili popredné miesta, nás už pozval aj na budúci ročník Rakúskej ligy detí!
Výsledky tu

.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

3. kolo Extraligy - Dolný Kubín 4. Októbra

Krásne tretie miesto celkove za Extraligový ročník 2014 z vlastných zdrojov VK KOFI. Zlepšený výkon potvrdil tretie miesto VK KOFI !!! Za pozornosť stojí opätovné zlepšenie a z celkového počtu pokusov 36 len 4 neplatné pokusy v trhu. Spoľahlivý výkon naznačil rezervu!!! Všetci pretekári pred súťažou a po nej úsmevy a radosť z tretieho miesta. Poďakovanie patrí všetkým ktorý štartovali a pracovali na hranici svojich maximálnych výkonov.
Výsledky tu.

 


 

 

Velká Cena Horní Suché - Česká Republika 26. Septembra

Naše družstvo z Krúžku BABY BARBELL opäť víťazne na VC Honí Suché ČR spomedzi vyše 53 pretekárov a 10 družstiev. V rámci VC sa uskutočnilo aj 2.kolo ligy Mladších žiakov, v ktorom spomedzi slovenských družstiev jasne zvíťazilo a udržalo si prvú pozíciu po dvoch kolách, čo ho určilo ako usporiadateľa finále 1.ligy Mladších žiakov, ktoré sa uskutoční 29.11. 2014 na ZŠ v Kubrej. Veľmi dobre si počínali Pavol Puna na 4.mieste a Sebastián Cabala na 5.mieste. Samo Brlej a Viktória Motlová sa s výkonnosťou pohybovali na hranici svojich osobných rekordov. Na pretekoch ich viedol tréner Mgr. Milan Kováč mladší. Za víťazstvo patrí vďaka predovšetkým stále sa zlepšujúcim pretekárom a trénerom Palovi Svrčkovi, Zuzana Svrčkovej a Milanovi Kováčovi ml.
Výsledky tu.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Memoriál Miloša Zelinku - Štúrovo 20. Septembra

Časť klubu VKKOFI sa zúčastnil memoriálu M. Zelinku za medzinárodnej účasti viacerých klubov zo Slovenska, Maďarska a Čiech. Niektorí v predpríprave pred inými súťažami, niektorí s osobnými rekordami. Veľká vďaka Milanovi Kováčovi mladšiemu za vzorné couchovanie na súťaži. Výsledky tu.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Považský pohár 2014 - Trenčín 31. Augusta

Vydarená akcia s resumé: Keď sa ťa jeseň opýta, čo si robil v lete, odpovieš trénoval ! Skutočne o tom svedčí množstvo prekonaných osobných rekordov. Viď výsledky. Uznanie a poďakovanie patrí všetkým čo sa zúčastnili a pomohli pri zdarnej akcii, ale hlavne manželom Svrčkovcom Zuzane a Pavlovi, ktorí sa nebáli oprášiť tradičnú akciu patriacu k začiatku športovej jesene v Trenčíne.

Najväčšie zlepšenia pod holým nebom /stanom/, zaznamenali Laura Svrčková, Sebastian Cabala, Matej Kvasnica. Súťaž sa uskutočnila pred hotelom Magnus, naproti Zimnému štadiónu. Okoloidúci sa zastavovali a obdivovali výkony našich vzpieračov, ktoré odmenili potleskom. Celkove môžeme zhodnotiť malé "Jesenné majstrovstvá VK KOFI TN" ako vydarené. Okrem vzpieračov VK KOFI TN sa zúčastnili vzpierači z CVČ Nové Mesto n/V a reprezentant Rakúska. Celkove dobrá atmosféra bola podčiarknutá vynikajúcim gulášom z " dielne" Svrčkovcov o čom svedčili spokojné úsmevy účastníkov a prázdne hrnce! Všetci sa zhodli, že v "oprášene" tradícii treba pokračovať aj budúci rok. Teda : "Zdar budúcemu ročníku Považského pohára pre všetkých" !!! S pozdravom Kováč.

Výsledky tu.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

2.ročník Detského denného športového tábora 2014

Za účasti 10 detí z TN vo veku od 7 do 12 rokov sa uskutočnil už 2.ročník tento krát v PAUĽS GYMe pod vedením manželov Svrčkovcov. Zúčastnili sa ho tieto deti : Vikrória Motlová, Oleg Nagy, Matej Bubeník, Laura Svrčková, Sabinka Hudeková, Sebastian Cabala, Dorotka Vojtíšková, Samuel Brlej, Michal Kacina a Jakub Husárik. Presne dodržali plánovaný Program Detského denného športového tábora od pondelka až do piatka. Deti mali všestranne naplnený prázdninový týždeň fyzickej aktivity a spoločenských hier. Navštívili regeneračné centrum a soľnú jaskyňu, kde relaxovali. Zoznámili sa aj na vlastnej koži s tréningom na umelom lade a zastrieľali si na bránku. Súčasťou bol aj program Projektu Zdravá chrbtica, kde si s BABY BARBELL precvičili celé telo, ale hlavne chrbátik. Deti a rodičia na záverečnom pohovore vyjadrili spokojnosť a ubezpečili trénerov , že budúci školský rok 2014/2015 budú navštevovať Krúžok BABY BARBELL pri ZŠ na Kubranskej ceste .

Galéria:

 


 

 

2. Medzinárodný turnaj ASVO - Klosternburg, Rakúsko 5. Júla

Pod stanom víťazne, v malebnom podunajskom mestečku 12 km od Viedne, Klosterneuburgu vzpierači VK KOFI Trenčín zvíťazili v družstvách a aj v kategórii žien a mužov. V zábavnom centre Klosterneuburgu pod obrovským stanom , kde našli útočisko vzpierači a početní diváci, ktorí potleskom sprevádzali každý pokus takmer všetkých pretekárov. Podaril sa husársky kúsok, keď v tretej skupine naši pretekári v zložení Lenka Horná, Matej Kvasnica, Milan Kováč a hosťujúci Patrik Poštek, zvíťazili v konkurencii 9 družstiev a víťazstvo vybojoval v novom osobnom rekorde Milan Kováč výkonmi 132 a 160 kg.

V novom osobnom rekorde sa predstavil aj hosťujúci Patrik Poštek, keď mal 6 platných pokusov 120 a 155 kg, s ktorými vybojoval 2. miesto v kategórii do 20 rokov. Ďalej zvíťazila v ženách Lenka Horná. Matej Kvasnica vo svojej medzinárodnej premiére obsadil priemerným výkonom 4. miesto do 23 rokov.

Poďakovanie patrí usporiadateľom, na čele s Christianom Parmetlerom, vytvorili neopakovateľnú atmosféru, v ktorej sa veľmi dobre pretekalo. Za vzornú reprezentáciu patrí všetkým pretekárom uznanie a vďaka!
Výsledky tu.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

2. kolo ligy - Hlohovec 28. Júna

Družstvá VK KOFI nastúpili doplnené o nové tváre a možnosti započítať/ s mužským koeficientom/ výsledky dievčat do ligových kôl, ktorú sme aj využili z MSR, kde tak úspešne vystúpili. B družstvo VK KOFI TN sa umiestnilo na 5.mieste ako v druhom kole tak celkove po dvoch kolách si pozíciu v ligovej tabuľke upevnilo. Radosť máme z toho, že všetci si spravili osobné rekordy a aj nováčikovia Nina Rumanová, Michal Bohumel a Peter Turčaník úspešne vykročili na vzpieračské pódium. O zlepšení svedčí aj súčet za ligové kolá, keď družstvo B sa zlepšilo o viac ako 80 bodov a družstvo C o viac ako 200 bodov.

Podrobné výsledky viď na SZV stránke. Ďakujem všetkým čo sa podieľali na úspešnom našom vystúpení, trénerom Paľkovi Svrčkovi a Milanovi Kováčovi.

Video zo súťaže:

 


 

 

Majstrovstvá SR vo vzpieraní - Banská Bystrica 21. Júna

Naše ženy získali 4 tituly MSR v Banskej Bystrici a muži jedno druhé miesto. Možno povedať, že sa všetci zodpovedne pripravovali o čom svedčí aj rad osobných rekordov, ktoré si vytvorili. V ženách tituly vybojovali Lenka Horná do 58kg výkonom 137kg v dvojboji, do 63kg Ivana Horná výkonom 121kg, v kategórii do 75kg Katarína Králiková výkonom 164kg a v hmotnosti nad 75kg Zuzana Svrčková výkonom 188kg. Extraligové družstvo mužov si zlepšilo celkový súčet bodov, keď v tomto druhom kole skončilo na 3.mieste a celkove si upevnilo po dvoch kolách tretie miesto. Muži jednotlivci skončili nasledovne:

  • do 77kg Jozef Pšenák výkonom 220kg na 4.mieste
  • do 85kg Milan Kováč výkonom 286kg na 4.mieste
  • do 85kg Pavol Svrček 274kg na 7.m.
  • do 94kg Adam Masnica 282kg na 2.mieste
extraligu doplnili a osobné rekordy prekonali Filip Štulajter výkonom 246kg a Matej Polák výkonom 210kg vo svojej premiére. Všetkým patrí uznanie a vďaka za vzornú reprezentáciu VK KOFI TN.
Výsledky tu.

 

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Finále BABY BARBELL Ligy - ZŠ Kubrá 18. Júna

Tejto akcie sa zúčastnilo sa 22 detí (roč.n.2004 až 2007) a jeden mimo súťaž. Prišli aj bývalí členovia BB krúžku a aj celkom noví, ktorí to len skúšali. Podstatné je, že si vyše dvoch hodín zašportovali a dostali návod na prázdniny, ako si ich spestriť. Noví dokonca prejavili záujem v novom školskom roku začať navštevovať krúžok BB pre začiatočníkov. Ďakujem pani riaditeľke Mgr. Kákošovej a pani učiteľkám, že prijali ponuku, aby sa ich deti zúčastnili tejto akcie. S pozdravom Kováč.
Výsledky tu.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

2. kolo ligy mladších žiakov - Mannswort, Rakúsko 15. Júna

V nedeľu 15.6.2014 zabojovali naši mladší žiaci v Rakúsku-Mannsworte na 2.kole ligy. Našim najúspešnejším reprezentantom bol Pavol Puna, keď zvládol 33 kg v trhu a 42 kg v nadhode. Šprintoval 30 m za 5,4s, 3-skok 6,51 m a hodil 3kg guľou dozadu 6,85 m. čo bol najlepší výkon v kategórii do 13 rokov a aj celého dňa, za čo dostal krásne poháre. Je potrebné pre úplnosť povedať, že sa tu hodnotí aj technické prevedenie bodovaním od 1 do 5. Za čo dostávajú k výsledku ešte dodatkové body.

Druhý náš pretekár Sebastian Cabal vybojoval tesne krásne druhé miesto výkonmi 30+ 42, šprint za 5,3 s, 3-skok 6,2m, hod 6,89m. Ďalším našim pretekárom bol Samuel Brlej, ktorý skončil na 5.m.

Dievčatá zastupovala v tejto kat. do 13 rokov Viktoria Motlová, ktorá skončila na 3. mieste. Všetkým našim deťom ďakujem za úspešnú reprezentáciu.
Výsledky tu.

 


 

 

Majstrovstvá Českej Republiky - Holešov, Česká Republika 14. Júna

14.6.2014 sa uskutočnili MČR v Holešove, na ktorých sa zúčastnili aj pretekári z VK KOFI TN. Zhodou okolností obaja v kategórii do 85 kg. Podrobné výsledky celej hmotnostnej skupiny na powerlifter.cz. V trhu si Počínali skutočne dobre keď Milan Kováč ml. trhol 130kg a jeho starší klubový kolega Pavol Svrček 128kg čo bolo 2. a 3. miesto. V nadhode Milan nadhodil 157kg a nebol márny aj pokus na 160kg, ktoré premiestnil, avšak pokus neustál do signálu rozhodcov. Palo nadhodil 145kg. Celkove vybojovali výkonmi 287 kg tretie miesto a 273 kg piate miesto. Našim úspešným reprezentantom gratulujeme.

 


 

 

MSR mladších žiakov - Nové Mesto nad Váhom 7.6.2014

Naši mladší žiaci úspešne vystúpili na MSR , keď všetci vybojovali medailové umiestnenia. V chlapčenskej kategórii do 40 kg s prehľadom zvíťazil a Majstrom Slovenska pre rok 2014 sa stal žiak ZŠ Kubranská Pavol Puna výkonom 33kg v trhu a 44kg v nadhode. V 3-skoku dosiahol 660cm a v hode medicinbalom výkon 830 cm.

Druhým Majstrom Slovenska sa stala Viktória Motlová v kat.+53 kg, keď dosiahla výkon 34 kg v trhu a 45 kg v nadhode a trojskoku 530 cm a hode 780 cm. Na strieborných pozíciách skončili tesne Sebastián Cabala v kategórii do 36 kg výkonmi 34 kg v trhu a 41 kg v nadhode, v trojskoku 630 cm a hode 720 cm . Na striebornej pozícii ďalej skončil Samuel Brlej v kat. do 45 kg výkonom 33 kg v trhu a 39 kg v nadhode, keď skočil 605 cm a hodil 830 cm.

Na bronzovej priečke skončil Matúš Jackulík ,keď v kat. do 45 kg trhol 28 kg a nadhodil 40kg, skočil 640 cm a hodil 760 cm. Je treba všetkých našich pretekárov pochváliť za dlhodobú systematickú prípravu a zaželať im veľa chuti do tréningu počas prázdnin, aby sa v krátkom čase ešte zlepšili nasledujúcich ligových kolách v druhom pol roku.

Na spoločnej fotografii nášho družstva VK KOFI Trenčín, krúžku BABY BARBELL sú zľava títo pretekári : Samuel Brlej, Pavol Puna,Matúš Jackulík, Sebastián Cabala, Viktória Motlová, vzadu stojaci tréner Milan Kováč mladší.
Výsledky tu.

 


 

 

Ukončenie druhého bloku krúžku Zdravá chrbtica - 3.6.2014 na ZŠ KUBRÁ

Dnes sme slávnostne ukončili druhý Blok krúžku Zdravá chrbtica. Všetci čo sa prihlásili úspešne absolvovali záverečné testovanie. Laura Gáborová, Samuel Mišák, Katka Mikušincová, Jakub Mikuš, Adelka Murková, Roman Kavický, Šimon Šečík, preukázali veľmi dobré zlepšenie, keď napríklad v trojskoku sa zlepšili v priemere o 25 cm až 60 cm. Dokonca zvládli úspešne cvičenie s BABY BARBELL. Vďaka patrí pani trénerka Mgr. Zuzane Svrčkovej. Všetci prejavili záujem v krúžku pokračovať aj budúci školský rok. Za predvedené výsledky dostali skutočné medaile a Certifikát absolventa s nameranými hodnotami pri vstupe a ukončení trojmesačného bloku. Samozrejme nechýbali vitamínové cukríky.

 


 

 

Cena z Tullnu je už doma!

Druhému najlepšiemu pretekárovi Sebastianovi Cabalovi som doniesol Striebornú ružu z Tullnu ako druhému najlepšiemu pretekárovi tohto Turnaja. Aj klub VK KOFI dostal bronzovú plaketu. Úspešnemu pretekárovi a družstvu gratulujeme!

 


 

 

2. kolo žiackej ligy 2014 - Košice 24.5.2014

Vďaka dosiahnutým výsledkom sme postúpili do jesenného finále ŽL, čo hodnotím ako úspech našeho družstva žiakov. Zvlášť je potrebné vyzdvihnúť výkon mladšieho žiaka Sebastiana Cabalu, ktorý sa veľmi blízko priblížil k Slovenským rekordom žiakov v kat.do 36kg, keď mal cez váhu 0,1kg. Dúfame, že ich predvedie na MSR ml.žiakov 7.6., všetci z VK KOFI mu držia palce.
Výsledky tu.

 


 

 

Európske majstrovstvá veteránov vo vzpieraní - Kazincbarcika 20.5.2014

Na Majstrovstvach Európy veteránov 2014 obsadil náš Jiří Miček v kategórii M55 do 85kg 5. miesto svojim osobným rekordom 142kg v dvojboji.
Pochvala a podakovanie patrí aj trénerovi Pavlovi Svrčkovi za prípravu.
Gratulujeme!


 

 

1.Medzinárodný turnaj Baby Barbell - Trenčín 10. Mája

1.Medzinárodny turnaj Baby Barbell sa stal skutočnosťou. Za účasti 22 pretekárov z Českej a Slovenskej republiky ročníkov narodenia 2005 /10/, 2006 /7/ a 2007 /5/. Maďarské družstvo z Budapešti sa na poslednú chvíľu ospravedlnilo. Dievčat bolo 9 a chlapcov 13. Ukázalo sa, že aj deti deväť a mladší zvládli techniku s Baby Barbell excelentne. Ba dokonca dosahovali v skoku a hode výsledky, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ich starší rovestníci - mladší žiaci

Veľmi dobre sa zapojili deti a rodičia do sprievodnej akcie Rodič a dieťa , na súčet zdvihov za dve minúty. Spolu sa prihlásilo 12 družstiev. Zvíťazilo družstvo v zložení Laura Svrčková a Pavol Svrček so súčtom 174 /103+71/, druhé bolo družstvo rodiny Bubeníkovej so súčtom 148 /80+68/, tretí skončili Bartošovci so 147 /76+71/. V súťaži kreslenia na motívy OH a šport. Husáriková Dianka zvíťazila v hodnotení detí. Ostatné práce detí boli tiež veľmi pekné na čém sa zhodli všetci prítomní. Deti si svoje práce zobrali domov. Deti domáceho VK KOFI s nimi vyzdobia posilňovňu v škole, kde si ich práce môžu pozrieť aj ich spolužiaci. Akcia sa vydarila, o čom svedčí aj "spotreba" gulášu, ktorý uvarila rodina Vojtíšková.

Pizzu, na ktorej si pochutili všetci zúčastnení športovci a ich doprovod venoval sponzor Dantes. Vďaka patrí tiež rozhodcom, ktorí korektne rozhodovali Pani Svrčková, Horná, pán Štulajter a Kováč ml. Vďaka patrí pani riaditeľke Kákošovej, ktorá zabezpečila pre deti školy a zahraničných účastníkov veľmi dobré podmienky na dosiahnutie kvalitných výkonov.

Všetci zúčastnení sa zhodli, že je potrebné takého akcie organizovať a poriadateľ už pozval všetkých na 2, ročník Medzinárodného turnaja BABY BARBELL 2015.
Celkové výsledky tu.
Výsledky družstiev tu.

 


 

 

MSR Veteránov 2014 - Hlohovec, 5. Apríla

Po prvý krát v histórii VK KOFI TN máme Majstrov Slovenska veteránov a to hneď dvoch. Prvý Jiří Miček rok nar 1956 v kat V/85 vybojoval pre VK KOFI TN titul Majster SR výkonom 60+78/ 138kg . Druhý Majster SR Ľudovít Husárik rok nar. 1977 v kat.I/+105kg vzoprel 95+ 120/ 215kg. O tituly sa zaslúžil aj tréner Pavol Svrček, srdečne gratulujeme.
Ukazuje sa, že posilňovanie je len na úkor vlastných členov takmer všetkých klubov čo sa etraligy zúčastnili, pravidlá sú však také aké sú a tak nám prichodí ich rešpektovať, čo sme aj spravili. Reprezentanti predviedli nominačné výkony  na ME, páčili sa Tkáč, Samko, Tatarčík, ženy výrazne nesplnili nominačné predpoklady. Všetko v priloženom zápise. S pozdravom Kováč.

 


 

 

S medailami z Maďarska zo Soroksár Cup-u, 28. Marca

Naši úspešní mladší žiaci vybojovali sedem medailí. Sedem medailistov BABY BARBELL krúžku zo ZŠ v Kubrej, menovite zlatú medailu vybojovali Dorotka Vojtíšková, Laura Svrčková, Viktória Motlová, Andrej Bartoš, Pavol Puna, striebro vybojovali Sebastian Cabala a Samuel Brlej. Na štvrtom mieste so šiestimi platnými pokusmi skončil Oleg Nagy.

Naši pretekári sa nestratili v silnej medzinárodnej účasti 33 mladších žiakov z jedenástich krajín.

V kategórii do 30kg pri účasti 8 pretekárov jednoznačne zvíťazil náš Andrej Bartoš výkonom 18+23/41kg v dvojboji. V kategórii do 40kg za účasti štyroch pretekárov zvíťazil Pavol Puna výkonom 32+45/77kg, na druhom mieste Sebastian Cabala 31+40/71kg obaja v nových osobných rekordoch. V kategórii do 45kg na druhom mieste sa umiestnil Samuel Brlej výkonom 30+37/67kg s pomedzi 5 pretekárov. Oleg Nagy v kategórii do 30kg sa umiestnil na krásnom 4. mieste výkonom 13+15/28kg. Naše dievčatá vybojovali prvé miesta. Dorotka Vojtišková v kat. do 25kg výkonom 10+12/22kg. Laura Svrčková v kat. do 40kg výkonom 15+15/30kg a Viktória Motlová v kat do 69kg výkonom 30+42/72kg.

Za výkony si zaslúžia naši pretekári absolutórium.

Vďaka patrí aj pánovi Cabalovi za nezištnú pomoc pri zabezpečení dopravy na preteky.

 


 

 

1. Medzinárodný pohár o Zlatú Ružu mesta Tulln, Rakúsko - 23. Marca

Naše deti úspešne v Tullne. Keď žiaci ZŠ v Kubrej úspešne reprezentovali, jeden z nich poznamenal, "vybojovali sme postupku" Sebastian Cabala v osobnom rekorde zvíťazil s pomedzi 9 pretekárov. Druhé miesto vybojovala Laura Svrčková, tretí skončil Pavol Puna a štvrtý Andrej Bartoš. Je treba vyzdvihnúť veľmi dobré výsledky našich pretekárov ľahkoatletických disciplínach kde takmer každý spravil osobný rekord.
Gratulujeme, podrobné výsledky tu a tu.

Podujatie o Zlatú ružu mesta Tulln, bol veľmi dobre zorganizované na vysokej športovo spoločenskej úrovni, za čo patrí vďaka miestnemu klubu vzpierania HSV Langerlebarn.

 


 

 

VIII.Medzinárodny Pohár mesta Zlín ml.žiakov - 22. Marca

Naši mladší a najmladší dopadli výborne. Všetci s medailami! Tradičný pretek o Pohár mesta Zlín sa niesol v znamení tradične dobre organizačne zaistenej súťaže. Naši pretekári sa ponúknutej šance zhostili na výbornú. Premiérové vystúpenie mala Dorotka Vojtíšková a Oleg Nagy a úspešne, keď vybojovali medailové umiestnenia. Dorotka na druhom mieste a Oleg na treťom . Podali svoje osobné rekordy a sú veľkým prísľubom do budúcnosti. Ďalší dvaja naši už "ostrielaní" ml.žiaci Viktória Motlová a Samuel Brlej vybojovali tiež medaile , keď Viktória zvíťazila a Samuel bol na druhom mieste. Okrem Viktórie Motlovej nás reprezentovali žiaci zo ZŠ v Kubrej, členovia BABY BARBELL krúžku.

Je treba spomenúť podporu našich rodičov, fanúšikov, ktorí sa v hojnom počte zúčastnili podujatia, keď svojou prítomnosťou povzbudili našich najmladších Dorotku a Olega, tí sa im odmenili maximálnym nasadením a bojovnosťou.

Výsledky tu.

 


 

 

1. Kolo Extraligy 2014 - Hlohovec, 15. Marca

Zdar a silu,

dá sa to len s vlastnými odchovancami, myšlienka pri krásnom úspechu Extraligového družstva VK KOFI Trenčín, keď na 1.kole vybojovali tesne 3.miesto!!! Vďaka patrí všetkým pretekárom, tým čo robili a atakovali osobné rekordy  Jakub Fabo 103kg v nadhode,Filip Štulajter v trhu 110kg, Jozef Pšenák v nadhode 127kg a aj tým čo pracovali na svojom štandarde. 
Ukazuje sa, že posilňovanie je len na úkor vlastných členov takmer všetkých klubov čo sa etraligy zúčastnili, pravidlá sú však také aké sú a tak nám prichodí ich rešpektovať, čo sme aj spravili. Reprezentanti predviedli nominačné výkony  na ME, páčili sa Tkáč, Samko, Tatarčík, ženy výrazne nesplnili nominačné predpoklady. Všetko v priloženom zápise. S pozdravom Kováč.

Výsledky z 1. kola tu.