2013

27. ročník Silvestrovského pohára v Novom Hrozenkove /ČR/
Na tradičnej súťaži nechýbali ani pretekári VK KOFI Trenčín. Počínali si dobre v širokej a silnej konkurencii. V úvode zažiarili naši mladší žiaci, ktorí potvrdili svoje postavenie, keď vybojovali na hranici osobných rekordov krásne umiestnenia. Pavol Puna vybojoval 2.miesto, Sebastian Cabala 3. miesto a 4.miesto vybojoval nováčik v družstve mladších žiakov Matúš Jackuliak. Dobre si počínali aj naše dievčatá, keď vybojovali v silnej konkurencii 4.miesto Zuzana Svrčková a 5. skončila v novom osobnom rekorde Iva Horná. Mužskú kategóriu sme tiež obsadili. 9.miesto vybojoval, inak junior, Jozef Pšenák a Matej Kvasnica , nováčik v družstve 15.m. Podujatie už tradične malo vysokú športovú a spoločenskú úroveň. Prebiehalo v Kultúrnom dome za účasti početných domácich divákov, ktorí fandili bez rozdielu všetkým, ktorí sa v závere roka prišli popasovať s činkami. Za čo patrí vďaka domácej duši vzpierania pánovi Frantovi Orságovi a jeho vzpieračskému klubu. Pripomenuli sme si aj nášho priateľa Petra Hoduláka, tichou spomienku pri hrobe, ktorý je ani nie 500m od kultúrneho domu. Pripomenuli sme si spolu jeho prínos hlavne v mládežníckom vzpieraní na TJ Dukla Trenčín. Česť jeho pamiatke! 

27. Silvestrovský pohár 27.12.2013 Nový Hrozenkov /ČR/
VC Ostarvy 2013 a 3. kolo ligy žien vo vzpieraní 16.11.2013 Ostrava
A že nemáme na Slovensku ženy vzpieračky, máme odkazujú, veď na VC Ostravy z prvých piatich vybojovali tri umiestnenia, pričom všetkých bolo 36!!! Navyše sa dostali cez povestnú hranicu extratriedy 200 Sinclairových bodov!!! Najúspešnejšia Terézia Sasaráková z Popradu v Ostrave hosťovala za VK KOFI TN vzoprela svoje maximum 62kg v trhu a 83kg v nadhode. Štvrtá skončila tesným rozdielom dvoch bodov Lenka Horná v tohtoročnom osobáku v dvojboji 65kg v trhu a 82kg v nadhode. Piata bola Zuzana Svrčková v tohtoročnom osobnom rekorde 84kg v trhu a 106 kg v nadhode. Nováčik Ivana Horná si tiež vytvorila osobný rekord 50 kg v trhu a 60 kg v nadhode.
Teda sa dá jednoznačne povedať, že máme skvelé vzpieračky, ktoré hodili rukavicu výkonnému výboru SZV a dali o sebe vedieť pred blížiacou kvalifikáciou /2016/ na OH. Celý pretek sa niesol v dobrej atmosfére boja o majstrovský titul ČL žien, ktorý vybojovalo družstvo St.Hrozenkova, pred Plzňou a Ostravou. Naše pretekárky v tomto rčníku by skončili na 4 mieste, avšak štartovali mimo súťaž. Keď dokonca v treťom kole by sa umestnili na treťom mieste!!!
 

Veľká cena Ostravy 2013       3. kolo ligy žien vo vzpieraní 16.11.2013 Ostrava (ČR)
VK KOFI víťazne na medznináronom turnaji v Modlingu (AUT)
Vzpierači VK KOFI Trenčín zvíťazili na Medzinárodnom turnaji v Modlingu! Družstvo v zložení Pavol Svrček, Milan Kováč, Adam Masnica, Jozef Pšenák a Jakub Fabo po minuloročnom druhom mieste v turnaji, tento rok zabojovali a zvíťazili, keď porazili druhých Čechov, tretích Rakušanov a štvrtých Maďarov ! V Jednotlicvoch zvíťazil Milan Kováč v novom osobnom rekorde 130kg v trhu a 155kg v nadhode, druhý so stratov pol bodu sa umiestnil Pavol Svrček výkonom 125kg a 148kg. Tretí skončil Čech Jiří Beran ktorý navzpieral 123kg a 162kg. Aj ďalší naši reprezentanti Adam Masnida /127kg a 150kg/, Jozef Pšenák /95kg a 120kg/, Jakub Fabo /82kg a 93kg/ sa umiestnili v prvej desiatke. 
Finále Ligy družstiev mladších žiakov 9.11.2013
Družstvo mladších žiakov potvrdilo postavenie v tabuľke Ligy družstiev ml.žiakov, keď s náskokom vybojovalo po druhý krát Titul majstra SR ligy družstiev v mládežníckom štvorboji pre rok 2013. Družstvo v zložení Pavol Puna, Samuel Brlej, Sebastián Cabala a Viktória Motlová podalo exelentný výkon. V Memoriáli Jana Šimoniča v prvej hodnotenej šestici sme mali hneď troch pretekárov okrem Viktórii, ktorá zažila ligový krst. V družstvách sme tak isto zvíťazili. Viď výsledkovú listinu. Amosféra pretekov bola ovplyvnená neučasťou dvoch družstiev, ktoré sa z finálových bojov ospravedlnili /Tatran Krásno nad Kysucou a MKVaSŠ Thermál Veľký Meder/. Posilňovňa Dukly bola plná divákov, čím bola motivácia hlavne domácich pretekárov znásobená a pomohla k víťazstvu VK KOFI Trenčín. Zásluhu na víťazstve má Základná škola v Kubrej, z ktorej žiakov sa víťazné družstvo skladá. Za podporu ďakujeme hlavne pani riaditeľke Kákošovej a učiteľskému zboru. V prestávkach súťaže vystúpili členovia BABY BARBELL krúžku,pri ZŠ v Kubrej, Laura Svrčková, Michaela Múdra, Barborka Vojtíšková a Oleg Nagy, s úkážkami cvičení, za ktoré zožali búrlivý potlesk prítomných.
Finále Ligy družstiev mladších žiakov 09.11.2013 Trenčín   
Veľká cena Holešova v nadhode
Trio VK KOFI Trenčín veľmi úspešne vystúpilo na Veľkej medzinárodnej cene Holešova v nadhode! Keď v prvej desiatke sa umiestnili dvaja, Milan Kováč na 4.mieste a Adam Masnica na 7. mieste. Tretí Jozef Pšenák tesne na 11. mieste, spomedzi 20 pretekárov mužov. Zvíťazil v novom osobnom rekorde Slabý výkonom 157kg pri hmotnosti 70kg. Naši pretekári zabojovali a pracovali na úrovni osobných rekordov. Milan Kováč výkonom 155kg a takmer úspešne atakoval 160kg, keď len drobná technická chybička vo výraze ho pripravila o osobný rekord. Adam Masnica takisto vo výraze chyboval na 155kg a 157kg. Dobre zabojoval Jozef Pšenák, keď sa mu nepodarilo na dvakrát 125kg vyraziť. Pochlapili sa organizátori na tomto tradičnom koncoročnom podujatí, keď už 19.ročník usporiadali skutočne perfektne. Hlavná vecná cena prasiatko patrilo víťazovi a k tomu aj finačná prémia. Hlavné poďakovanie patrí riaditeľovi súťaže, Danielovi Kolářovi, ktorí oslávi zakrátko 45 rokov a štartoval na všetkých doterajších 19.ročníkoch!!!

Veľká cena Holešova v nadhode /ČR/, 19. 10. 2013   
Finále Rakúskej ligy žiakov
Úspešné vystúpenie našich najmladších vo Finále rakuskej ligy žiakov. Výsledok: Dve prvé miesta Laura Svrčková a Andrej Bartoš v kategórii do 9 rokov a jedno druhé Pavol Puna a štvrtý Samuel Brlej v kategórii do 11 rokov. Veľmi sympatické je opätovné zlepšenie všetkých našich pretekárov vo všeobecnej časti, šprinte na 30 metrov, v trojskoku a hode guľou vzad! Veľmi dobre organizovaným pretekom prialo aj počasie, ktoré pomohlo všetkým pretekárom podať v atletike dobré výsledky.

Finále Rakúskej ligy žiakov, 13.10.2013 Voesendorf   
1. kolo Baby Barbell ligy 2013/2014
4.ročník Baby Barbell ligy detí pre školský rok 2013/2014 sa stal Skutočnosťou. Nastúpili deti zo Základnej školy na Kubranskej ceste 80, deti z Nového Mesta sa ospravedlnili, lebo sú na sústredení v Bobrove. Potešujúca je tá skutočnosť, že sa všetci lepšia v trojskoku a hode medicimbalom vzad - ročníky 2005 a 2006 hádzali 1kg medicimbalom, ostatní 2kg.

1. kolo Baby Barbell liga 2013/2014 09.10.2013 Trenčín  
Finále 1. ligy vo vzpieraní mužov 2013
Úspešne sme vystúpili aj v 1. lige, keď vo finále sme vybojovali 3. iesto. a celkove sme skončili v ročníku 2013 na krásnom 4.mieste. Poďakovanie patrí celému družstvu s novými tvárami, takmer všetci si spravili osobáky, za čo im patrí vďaka!!!

Finále 1. liga vo vzpieraní mužov 2013 5.10.ľ013 Krásno nad Kysucou  
Nasí mladší žiaci sa na úvod sezóny v silnej konkurencii presadili!
Tradičný turnaj mládeže bol našou korisťou! Všetci naši pretekári, žiaci Základne školy v Kubrej, dosiahli výkony na úrovni osobných rekordov, ba dokonca Anton Ondruška prekonal svoj rekord v nadhode výkonom 40kg. Naší najmladší Laura Svrčková a Andrej Bartoš zhodným výkonom v trhu 18kg v v nadhode 25kg si vytvorili osobné výkony. Čo je hlavné zlepšili sa v 3-skoku znožmo na úroveň 530cm a v hode 2kg medicimbalom vzad 520cm. Vidieť, že cez prázdniny nezahálali. Veľmi dobré výkony predviedli aj Pavol Puna a Samuel Brlej. Všetci piati zvíťazili vo svojich hmotnostných kategóriach a vybojovali si medaile a pre družstvo 5x7= 35 bodov čo stačilo na medailové umiestnenie v družstvách za čo dostali od usporiadateľa Krásny pohár. Všetkým menovaným žiakom patrí vďaka za vzornú reprezentáciu školy a mesta.

Medzinárodná Veľká cena Zlínskeho kraja mládeže vo vzpieraní 28.09.2013, Zlín /ČR/, mladší žiaci  
Medzinárodná Veľká cena Zlínskeho kraja mládeže vo vzpieraní 28.09.2013, Zlín /ČR/, starší žiaci           
Preteky Baby Barbell ktúžku 2013
Finále Extraligy 14.09.2013 Košice
Muži VK KOFI Trenčín vo svojej premiere vybojovali Krásne druhé miesto! Hlavne zásluhou všetkých pretekárov za čo im patrí vďaka! Z tohto skorého termínu konania Finále extraligy vo vzpieraní družstiev rezultovalo, že prakticky celé leto sa pretekári /amatéri/ svedomite pripravovali, neraz aj 8 krát v týždni. Prejavilo sa to aj v mnohých osobných tohtoročných rekordoch ako v trhu, nadhode a v dvojboji. V skromných podmienkach, v chlade, naši pretekári boli dôstojným súperom WLC Dolný Kubín posilnený o návrativšieho sa reprezentanta Tkáča, ktorý vo svojej premiére pred MS pedviedol skutočne majstrovský výsledok, keď ľahko prekonal hranicu extratriedy štyristo bodov výkonom 414,4 Sinclairového bodu. Ďalším hosťujúcim bol reprezentant ČR Tomáš Matykiewicz výkonom 382 bodov. VK KOFI boli oslabený v druhom kole a finále o svoje opory Matúša Pokusu a Jiřiho Žejdlíka. Najlepší výkon VK KOFI dosiahol hosťujúci Ukrajinec Ševčenko výkonom 420 bodov. Druhou oporou družstva bol Pavol Svrček výkonom 353,6 bodu. Tretie v poradí skončili Košice. Hlohovec sa ospravedlnil, čím znehodnotil Finále extraligy. Čo iste dalo podnet funkcionárom výboru SZV k prehodnoteniu systému Extraligy a súťaží vôbec.

Finále Extraligy mužov, 14.09.2013 Košice           
Vzpieračský víkend v Banskej Bystrici
Máme za sebou "supervíkend" slovenského vzpierania. V týme VK KOFI vládla spokojnosť s výkonami dosiahnutými v súťažiach, ktoré prebehli v termíne 29. až 30. júna. Bilancia našej účasti na MSR:
4 krát 1.miesto Jakub Fabo - dva krát, Lenka Horná, Zuzka Svrčková
3 krát 2.m. Jozef Pšenák,Palo Svrček, Adam Masnica
2 krát 3.m.Jakub Fabo, Milan Kováč
1 krát 6.m.Jozef Pšenák
Bez našich ligových opôr /Žejdlíka a Pokusu Matúša/ sme utrpeli vysokú bodovú stratu v druhom kole Extraligy. V 1. lige sme sa prezentovali našou omladinou, takisto vládne veľká spokojnosť s ich výkonom.

MSR 2013 29.-30.06.2013, Banská Bystrica           2. ligové kolá 2013
Československý pohár vo vzpieraní 2013 Banská Bystrica
Finále Baby Barbell ligy 2012/2013
V jednotlivých ročníkoch prebehol tuhý boj o prvenstvo. Nakoniec zvíťazili všetci zúčastnení žiaci /18/. Absolutórium si zaslúžia: Andrej Bartoš, Laura Svrčková, na ktorých výkonoch a technickom prevedení je vidno, že poctivo už dva roky navštevujú a usilovne trénujú, za čo im patrí pochvala!!! Veľmi dobre pretekali nováčkovia Lee Spychaj-Bennett, Patrik Laurinec, Adélka Vlasáková, Nathan Urbanovský, ktorí ak začnú trénovať tak sa rapídne zlepšia na celoslovenskú úroveň Mládežníckeho štvorboja.

Finále Baby Barbell liga 12.06.2013 Trenčín
Memoriál Ondreja Hekela 2013
Naši pretekári, žiaci ZŠ Kubranská cesta, vzorne reprezentovali, keď sa každí umiestnil do tretieho miesta. Teda päť pretekárov a päť medailových umiestnení. Vo svojich hmotnostných kategóriách zvíťazili Oliver Fabo a Pavol Puna. Možno skonštatovať, že prvý polrok bol úspešne zavŕšený, gratulujeme. Vďaka patrí aj trénerovi Paľkovi Svrčkovi, ktorý zastúpil hlavného trénera na tejto významnej súťaži. Na prvej fotografii privítal na Memoriály manželku Ondreja Hekela pán Kubák.

3. ročník Memoriál Ondreja Hekela, 8.6.2013 Nové Mesto nad Váhom
Medzinárodné majstrovstvá Českej republiky
Naša minivýprava bola veľmi úspešná keď z piatich pretekárov vybojovali titul medzinárodného majstra ČR Pavol Svrček v kategórii do 77kg v dvojboji 263kg /v trhu 123 a v nadhode 140kg/, druhý titul medzinárodného majstra ČR vybojovala Lenka Horná v kat. do 58kg v dvojboji v novom osobnom rekorde v trhu 64kg a v nadhode 75kg. Tretí titul medzinárodného majstra ČR vybojovala Zuzana Svrčková v kategórii +75kg výkonom 177kg /77+100/, tretie miesto v kategórii do 85kg vybojoval Milan Kováč výkonom 275kg /125+150/ čo bola štvrtá medaila. Na štvrtom mieste sa umiestnila Ivana Horná v kat. do 63kg výkonom 90kg /45+50/, v nových osobných rekordoch. Treba spomenúť aj celkové hodnotenie žien, kde sa na treťom mieste spomedzi všetkých účastníčok umiestnila naša Lenka Horná. Poďakovanie patrí všetkým pretekárom, za vzornú reprezentáciu nášho klubu a Slovenska.

Medzinárodné majstrovstvá Českej republiky, 25.-26.05.2013 Bohumín /ČR/
8. kolo Baby Barbell 15.5.2013 Trenčín
Majstrovstvá Slovenska mladších žiakov a žiakov 2013 18.05.2013 Krásno nad Kysucou
2. kolo Liga mladších žiakov, 18.05.2013 Krásno nad Kysucou
2. kolo Liga žiakov, 18.05.2013 Krásno nad Kysucou
10. ročník Grand Prix 2013 úspešne za nami
Už 10.ročník GP ženy sa stal minulosťou. Naše dievčatá sa v silnej konkurencii nestratili, práve naopak, držia krok s európskym ženským vzpieraním. V početnom slovenskom zastúpení /10/, vzpieračky VK KOFI /štyry/ vybojovali dve prvé miesta, Laura Svrčková, Lenka Horná, jedno štvrté Ivka Horná a jedno trináste Dominka Srnáková !!! Všetky v nových osobných rekordoch ako na dvojboji, tak na Sinclairove body !!! Súťaž už tradične pod vedením Konrada Hogga a domácich usporiadateľov mala vynikajúcu športovo spoločenskú úroveň, za čo im patrí vďaka, že dokázali vytvoriť organizačne techniky hladký priebeh súťaží ! Satelit Wiedne Brunn am Gebirde žil vzpieraním, nečudo lebo miestny klub vzpierania KSK Brunn založený v roku 1926 má bohatú tradíciu.

Grand Prix 2013 výsledky
2. kolo ČEZ ligy žien vo vzpieraní
Za účasti 37 žien a junioriek prebehlo 2.kolo ČL vo vzpieraní družstiev na vysokej úrovni. Naše dievčatá sa nestratili!!! Pochvalu si zaslúžia všetky, lebo pristupovali v príprave a k pretekom zodpovedne a s nasadením!

2. kolo ČEZ liga žien vo vzpieraní 04.05.2013, Nový Hrozenkov /ČR/
30. výročie založenia Osemročného športového gymnázia v Trenčíne
V piatok 26.4.2013 sa uskutočnili Oslavy 30. výročia založenie OŠG v Trenčíne, kde bola pozvaná Zuzana Svrčková, Milan Kováč- tréner, Michal Pokusa za vzpieračský šport, tak úspešný na OŠG. Veď vybojovali vo farbách OŠG a Slovenska viac ako 40 medailových umiestnení na MSJ, MEJ. Myslím, že je potrebné tiež spomenúť úspešných ďalších študentov, čo sa na medailovom zisku podielali: Dagmar Daneková, Monika Solčianska, Norika Gogorová. Za čo im bolo vyslovené uznanie!
1. kolo Ligy žiakov a Ligy mladších žiakov
Mladší žiaci VK KOFI vykroečili rázne v 1.kole Ligy mladších žiakov, keď spomedzi šiestich družstiev Slovenska zvíťazili rozdielom triedy, viď výsledky. Družstvo v zložení Puna Pavol /osobný rekord/, Dobiaš Samuel /os.rekord/, Brlej Samuel /os.rekord/ a nováčik Sebastian Cabala vybojovalo 1263 bodov. Ak pretekári ostanú v bojovom naladení, tak za tri týžden potvrdia potvrdia svoju výkonnosť a čo to pridajú v dvojboji na Majstrovstvách Slovenska, tak budú mať k titulu MSR blízsko!!! Starší žiaci bojovali ako sa len dalo a v celkovom hodnotení deviatich družstiev, napkon vybojovali krásne piate miesto. Družstvo v zložení Ondruška Anton, Dobiáš Samuel, Drien Hugo, Fabo Oliver /os.rekord/, Vetrák Vratislav /os.rekord/ zabojovalo a aj keď nie v najsilnejšom zložení predviedlo celkom excelentný výkon, ktorý je prísľubom medailových umiestnení pred nastávajúcimi MSR jednotlivcov. Samozrejme, ak vydržia trénovať v plnom nasadení do 18.5. v Krásne nad Kysucou. Podujatie bolo zorganizované na trdične dobrej úrovni, za čo patrí vďaka obetavým poriadateľom na čele s pánom Kubákom.

1. kolo Liga žiakov a Liga mladších žiakov, Nové Mesto nad Váhom 27.04.2013
Časový rozvrh, nominácia rozhodcov, rekordy - 10th Internationl Women Weightlifting Grand Prix, Brunn/Maria Enzersdorf, 10. - 11.5.2013
Štartová listina, časový rozvrh - 10th Internationl Women Weightlifting Grand Prix, Brunn/Maria Enzersdorf, 10. - 11.5.2013
Finále Vysokoškolskej ligy družstiev 2012/2013 a Majstrovstvá sloveska vo vzpieraní vysokoškolákov 2013, 13.04.2013 Veľký Meder
Víťazom VŠL ligy družstiev sa opätovne stali študenti TnUAD v zložení: Tomáš Chovanec, Miroslav Dauda a Adam Masnica. Druhý boli študenti UK Bratislava a tretí študenti FTVŠ Bratislava A. Celkove sa tohto školského roku zúčastnilo ligy 6 družstiev.

Akademické majstrovstvá Slovenska 2013 + Finále Vysokoškolskej ligy vo vzpieraní 2012/2013
7. kolo Baby Barbell ligy úspešne za nami!
Ospravedlnili sa deti z Nového Mesta n/V z dôvodu príprav na dorasteneckú ligu. Zvlášť dobré boli výkony mimo súťaž na 20kg v nadhode. Túto hmotnosť vzpierali tí čo mali najlepšie body v hlavnej súťaži a tí čo vzpierajú viac ako rok.Niektorí dosiahli lepšie výsledky ako v Rakúsku v nedeľu, gratulujeme im. Počasie sa umúdrilo a hody sme absolvovali vonku. 8.kolo bude 15.mája v Novom Meste n/V ako kontrolky pred MSR ml. a st.ž. Posledné kolo 9. bude 12.júna, Finále BB ligy bude bopäť v Trenčíne.

7. kolo Baby Barbell ligy, 10.04.2013 Trenčín
Skvelý výkon našich žiakov v Rakúsku
Veľkým úspechom skočilo účinkovanie našich detí na 1.kole rakúskej žiackej ligy. Veď zo štyroch vekových kategórii sme vyhrali dve, Laura Svrčková do 9 rokov a Pavol Puna do 11rokov!!! Do 9 rokov chlapci Andrej Bartoš druhý, do 9 rokov dievčatá 3.miesto Dominika Dobiášová, do 15 rokov 3.miesto Oliver Fabo a aj ostatní v nových osobných rekordoch Samuel Brlej, Samuel Dobiáš, Sebastián Cabala. Všetko žiaci Základnej školy v Kubrej, členovia krúžku Baby Barbell. Pri rekordnej účasti 51 športovcov sme sa nestralili a vzorne reprezentovali Slovensko.

1. kolo žiackej ligy Tulln, Rakúsko, 07.04.2013